Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Karataş yargılandığı 9 suçlamadan 5'inden beraat etti, ancak diğer suçlamalardan hüküm giydi. Bağımsız Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre Karataş üvey çocuğunu taciz etti ve dolayısıyla o sırada cezaevinde bulunan KK isimli şahsın ve bir başka olayda darp edilen H.Ş.'nin etkili. Polise verdiği ifadede Selda Karataş'ın adını vermesine rağmen mahkemedeki ifadesini geri çekti. karakolda.
İstanbul Gazi Mahallesi, M.Ş. ve R.Ş. Adı geçen kişileri dövmekle de suçlanan Selda Karataş, mağdurların ifadeleri de dikkate alınarak bu suçlamadan beraat etti.
Gazi Mahallesi'nde bir otomobilde molotof kokteyli bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Karataş'ın olay tarihinde 1 Mayıs protestolarına karıştığı anlaşılarak gözaltına alındı. Beraat etti.
Kendisine yöneltilen suçlamaların en büyüğü olan anayasayı ihlal suçundan beraat eden Karataş, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan verilen cezanın yanı sıra KK'nin açıklamaları, üvey kızını taciz ettiği için dövülen ve şimdi tacizden mahkum edilen ve hapse atılan kim. Ancak üvey kızını taciz eden KK'nin eşi SK, yaptığı açıklamada Karataş'ın olay yerinde olmadığını söyledi.
2016 yılından beri tutuklu bulunan Selda Karataş, 1 Mart'ta İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada toplam 30 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
Selda Karataş'ın avukatı Oğuzhan Topalkara, Karataş aleyhine tek delilin çocuk istismarı suçundan cezaevinde bulunan KK'nin ifadeleri olduğunu belirtti.
Topalkara, dava olması gereken dosyanın KK'nin açıklamasının ardından "Terörle Mücadele Kanunu" kapsamına alındığını, müvekkilinin alt sınırdan çekilerek hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.
Avukat Topalkara, olayların yaşandığı yerin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olduğunu da belirtti. eklemenin nedeni olduğunu iddia etti.