Tinnitus veya başka bir deyişle kulak çınlaması, toplumda yaygın görülen semptomlardan biridir. Tinnutus için çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilmiş olsa da sonuçlar her zaman tatmin edici değildir. Yukarıda belirtilen durumu tedavi etmek için bilim adamları bir tür cihaz geliştirdiler.
İrlandalı şirket Neuromod Devices tarafından geliştirilen Lenire adlı cihaz, Bluetooth bağlantılı bir kulaklıkla dile yerleştirilen bir sensör türü içeriyor.
Yeni geliştirilen cihazda kulaklıkların yaydığı ses dalgaları Koklear (işitme) siniri uyarırken dilin ucuna yerleştirilen elektrotlar trigeminal siniri uyarır.
Bahsi geçen uyaranlara bimodal nöromodülasyon adı verilir ve yukarıda bahsedilen uyarımların yanlış nöronal uyarıma neden olan nöronları eğittiği ve böylece tinnitus semptomlarını azalttığı belirtilmektedir.
Yeni geliştirilen cihaz 326 farklı tinnitus derecesi ve hastalar Lenire cihazını 12 hafta boyunca günde 60 dakika kullandı. Klinik çalışmalar sonucunda hastaların% 86,2'si istatistiksel olarak; Tinnitus derecelerinde klinik olarak anlamlı bir düşüş olduğu belirtiliyor. Etkilerinin 12 ay sürdüğü de açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Yeni araştırma Science Translational Medicine dergisinde yayınlandı.