Avustralya'daki Parkes Teleskopu uzun zamandır evrendeki diğer canlıların varlığını tespit etmeye çalışıyor. Guardian gazetesinin yayınladığı bir habere göre, teleskop sonunda Güneş'e yakın bir yıldız sisteminden radyo frekanslarını tespit etti.
Avustralya'daki Parkes Teleskopu, yaşadığımız evrende başka canlılar olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Futbol sahası büyüklüğündeki bu teleskop, Güneş Sistemi'nin ötesine yayılan radyo frekanslarını tespit ediyor.
Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre araştırmacılar, Parkes'in geçtiğimiz günlerde 2019'da Güneş Sistemine en yakın yıldız sistemi olan Proxima Centauri'de ilginç bir radyo frekansı keşfettiğini belirtti. Algılanan 980 MHz radyo frekansı ile astronomlar yeni bir makale yazmaya başladı. keşifleri hakkında. Radyo dalgası uzayda yaşam olup olmadığı sorusunun cevabı olabilir
Parkes Teleskopu, Güneş Sisteminin ötesinden gelen sinyalleri tespit etmek için 100 milyon dolarlık bir yatırımı olan BreakThrough Listen adlı bir projenin parçasıdır. Nisan-Mayıs 2019'da teleskop yeni bir radyo dalgası tespit etti. Tespit edilen 980 MHz radyo frekansı, gökbilimcileri heyecanlandıracak türdendi. Bunun nedeni, ne insanların ne de uyduların 980 MHz frekans bandına müdahale edememesiydi. Bu nedenle araştırmacılar, gelen frekansın insan yapımı olamayacağını düşünüyor.
Proxima Centauri, Dünya'dan tam olarak 4,2 ışıkyılı uzaklıkta. Araştırmacılar, frekans tespit edildiğinde seste bir değişim olduğunu ve sesin gezegendeki konum değişikliğini de yansıtabileceğini belirtti. Radyo frekansı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar bu radyo frekansının derinliklerine dalmaya ve bir makale taslağı hazırlamaya başladı. Bu heyecan verici bir olay olsa da Guardian gazetesi, bilgiler kamuoyuna açıklandığında bile kesin cevaplar alamayacağımızı belirterek çok heyecanlanmamız gerektiğini söylüyor.