ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ASELSAN Akademi atölyeleri ile üniversiteyi ve sektörü güçlü yanlarıyla buluşturan yeni ve yenilikçi bir model oluşturduklarını söyledi.
ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017 yılında sanayi-üniversite iş birliğinde yeni ve öncü bir model anlayışıyla çalışmalarına başlayan ASELSAN Akademi'nin 3. Çalıştayı, bu yıl Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. , Orta Doğu Teknik Üniversitesi, üst düzey yetkililer ve öğretim üyelerinin katılımıyla 2-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Görgün kapanışta konuşma
Türkiye'nin en çok yatırımı yapan firma olarak Ar-Ge Çalıştayı, bu yatırımı ülkedeki insan kaynaklarının gelişimine değer katacak Sektörün akademik destek olmadan istenilen gelişimi sağlayamayacağına işaret ederek, üniversite ve üniversite için kaçınılmazdır. ulusal ve yenilikçi teknoloji üretimi için endüstri ile işbirliği içinde çalışmak. Üniversite ve endüstriyi en güçlü yönleriyle buluşturan yeni ve yenilikçi bir model oluşturduk. Yüksek Öğretim Kurulu himayesinde geliştirdiğimiz bu model ile hem sektörün hem de akademinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek dünyada eşi görülmemiş bir sistem ortaya konmuştur. "değerlendirmelerde bulundu.
Oturumlarda 11 farklı teknoloji tartışıldı
ASELSAN çalışanlarından oluşan teknoloji mentorları, şirketin 11 farklı teknoloji alanında üzerinde çalıştığı teknoloji, ürün ve altyapı olanaklarını sanal oturumlarda paylaştı.
ASELSAN bünyesindeki Araştırma Merkezi'nin merkezi olan çalıştayda, yapay zeka, ileri malzemeler ve biyo-savunma alanlarında yürüttüğü teknoloji geliştirme çalışmaları hakkında da sunumlar yapıldı.
575 yüksek lisans ve 70 doktora öğrencisi ASELSAN Akademi'de eğitimlerine devam ediyor. .