Google Dokümanlar, yeni bir referans sistemiyle yenilendi. Alıntı olarak da bilinen bu süreç, okulların başlamasıyla birlikte bir kez daha gündeme geldi. Çünkü birçok üniversite öğrencisi tez yazmaya başladı. Lise ödevlerinde bile istenen kaynakça bölümü çok önemlidir. COVID-19 salgını nedeniyle dijital eğitime geçen okullar artık öğrencilerden daha fazla metin tabanlı ödev talep ediyor.
Google Haritalar, koronavirüs riskini gösterecek
Google Dokümanlar referans sistemini yeniledi
Tez ve makale yazımında en çok zaman alan aşamalardan biri olan bibliyografya bölümü için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. . Akademi dünyasında tek bir alıntı standardı yoktur. G Suite ve Google Dokümanlar gibi platformlar öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Arama motoru devi tarafından hazırlanan yeni alıntı aracı hangi özelliklere sahip?
Bu sistem, kaynakça oluşturmanıza ve MLA, APA veya Chiago gibi yöntemler sayesinde makalenize kolayca metin içi alıntılar eklemenize olanak tanır. Google'ın alıntı aracı şu kaynaklarla uyum içinde çalışır:Kitaplar, kitap bölümleri, siteler, dergiler, makaleler ve gazeteler.
Öğrenciler genellikle okulları tarafından sağlanan alıntı kılavuzuyla kaynak eklemeye çalışır veya Citethisforme gibi eklentileri kullanır. Google bu yöntemleri ortadan kaldırmak istiyor. Bu aracın 15 gün içerisinde tüm kullanıcılara ulaştırılacağı söyleniyor. Bu konu hakkında Google tarafından yapılan ilgili açıklamayı "burada" bulabilirsiniz. Google Dokümanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sen de sık sık kullanıyor musun? Yorumlarınızı bekliyoruz.