Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, "Bugün bir felaketin ortasındayız. Günlük ölüm oranımız 100'ü geçti. Vaka sayımızı bile açıklayamıyoruz!" Dedi. dedim. Öztürk, alınan önlemlerin yeterli olmadığını da vurguladı. Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, sonbahardan itibaren koronavirüs salgınının büyüyeceğine dair uzmanların uyarılarının dikkate alınmadığını belirtti.
Bugün bir felaketin ortasındayız. Günlük ölü sayımız 100'ü geçti. Vaka sayısını bile açıklayamıyoruz ..! Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:Ciddi hasta sayısı katlandı. Hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri ağzına kadar dolu. Vakaların çoğu ev filtreleme ekiplerinin kapılarını çalıp "ilaçlarını" vermelerini bekliyor. Her gün evlerindeki olumlu vakalarımız yakınlarına "iyiyim" veya "bugün durumum daha kötü" haberleri gönderiyor.
Hükümetin aldığı yeni tedbirlerin bugünden itibaren uygulanacağını belirten Öztürk, yazısına şöyle devam etti:
"Ama soru şu:Yeni" kapatma önlemleri alındı. "Yeter mi? Hepimiz bunun yeterli olmadığını biliyoruz
aslında. Hükümetin yetkili organlarını biliyor. Ekonominin kapanması, Türkiye'ye yakın" nedir, gerçekle karşı karşıyayız. yurttaşın gücü bize sorumluluğu hatırlatıyor, bir ülkenin vatandaşı olarak sorumluluğumuzu, a Görevimiz olan sorumluluklarımızı … "Maske, mesafe ve temizlik" kelimeleriyle başlayan cümleler, "Toplu düğün yok, toplu yemek yok, toplu taziyeler "her zaman vatandaşlara" görevlerini "hatırlatmayı amaçlamaktadır. Bazılarının" yükümlülükleri "salgından korunmak için yeterli değil!
Sabahları toplu taşıma ile fabrikaya gidecek olan kişi Ne kadar sürer? İşçimiz kendini koruyabilir mi? (Dünkü Metrobüs resimlerine bakın)
Yakını kaybetmiş bir vatandaş, cenazeye taziye gelenleri nasıl engelleyebilir? Kapalı bir ortamda masa başında çalışmak zorunda kalanlarımız nasıl anlatabiliriz? t olan "yönetim" hey 2 saatte bir kapının önüne hava almak ister misin? Bak, sorular peş peşe geliyor. Bu nedenle vatandaşın "görevlerini" hatırlatan uyarılara çoğumuzun herhangi bir cevabı yok. Sorumluluğunun gerektirdiğini yapmak artık yeterli değil. Bu nedenle, bir pandemide "acı verici reçete" şarttır. Tedarik zincirini bozmadan ve ekonominin çarklarını durdurmadan kısıtlamaların kapsamını genişletmek gerekiyor. Ve kontrol ve ağır caydırıcı cezalar var… Ya da pandemi yakın gelecekte hepimizi yok edecek! Yanlış mıyım? "