? Hangisi Ne Kadar Başarı Sağladı? Üst Üste Güzel Haberlerin Geldiği Koronavirüs Aşısında Son Durum

Dünyadaki yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sağlamaya yönelik aşı çalışmalarında ilk olumlu sonuçlar elde edildi.

Klinik denemelerin üçüncü aşamasında insanlar üzerinde test edilen 3 potansiyel aşının yüksek başarısı, ilk sonuçlara göre Kovid-19 salgını yaygın bir aşılama programı ile kontrol altına alınabileceği umutlarını artırdı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) verilerine göre 12 Kasım itibarıyla 48 Kovid-19 aşı adayı dünya çapında klinik denemelerde insanlar üzerinde test edilirken, 164 aşı adayı klinik öncesi geliştirme aşamasındadır.

Klinik deneme aşamasında olan aşıların 21'i ilk aşamada insanlar üzerinde, 16'sı ikinci aşamada ve 11'i üçüncü aşamada test edilmektedir.

Aşama 3 klinik denemelerin yapıldığı potansiyel aşılar arasında 4'ü ABD'den, 1'i İngiltere'den, 1'i Rusya'dan, 1'i Hindistan'dan ve 4'ü Çin'den bulunmaktadır.

Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği "BNT162b1" adlı aşı adayı, 3. etap denemelerine başlayan ilk aşı adaylarından biri oldu.

Kovid-19'u etkisiz kılan kan şekeri enzimleriyle RNA bazlı aşı. Reseptör bağlayıcı İmmünoglobulin G antikorlarını aktive etmeyi ve hücre düzeyinde bir immün yanıt oluşturan CD4 + ve CD8 + glikoproteinleri artırmayı amaçlar.

ABD'deki Pfizer ve Çin'deki Fosun Pharma ilaç firmalarının üretim lisansına sahip olduğu aşı adayı için 1. ve 2. aşama klinik Almanya'da yapılan denemelerin ardından 27 Temmuz'da üçüncü aşama klinik araştırmalarına başlandı. ABD, Arjantin ve Almanya gibi ülkelerde 30 bin sağlıklı gönüllünün hedefi. Pfizer, denemedeki katılımcı sayısını 44.000'e çıkarmak için 12 Eylül'de ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvurdu.

Pfizer ve Biontech, aşama 3 klinik denemelerini 18 Kasım'da tamamladıklarını ve aşı adayının denemelerde yüzde 95 etkili olduğunu bildirdi.

Şirketler, 20 Kasım'da henüz kaydı yapılmayan aşı adayının acil kullanımına izin vermek için FDA'ya başvuruda bulundu.

Şirket, aşının temini için daha önce ABD, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Kanada ve Japonya ile anlaşmalar yapmıştı. ABD hükümeti, aşı adayı başarılı olursa 100 milyon doz aşı satın alma sözü verirken, AB Komisyonu 300 milyon doz aşı ve Japonya 120 milyon doz satın almayı kabul etti. milyon ve 2021 sonuna kadar yaklaşık 1,3 milyar doz üretmeyi planlıyor. Amerikan ilaç şirketi "Moderna" tarafından Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü işbirliği ile geliştirilen aşı adayı "mRNA-1273", en umut verici çalışmalar. Merkezi Boston'da bulunan "Moderna", Kovid-19'un genetik dizisinin açıklanmasından yalnızca 2 gün sonra Çin'in potansiyel bir aşı geliştirdiğini bildirdi.

Pfizer ve Biontech'in "virüsün insan hücresine tutunmasını sağlayan çivi" gibi RNA bazlı aşı adayı. Protein adı verilen enzimi baskılayarak vücutta bağışıklık sağlamayı hedefliyor.

Aşının 1. aşama klinik denemeleri, FDA onayının ardından 17 Mart'ta Washington eyaletinde başlayan mRNA-1273, "İnsanlar üzerinde test edilmeye başlanan ilk potansiyel Kovid-19 aşısı" oldu.

ABD'deki 38 merkezde aşı adayının üçüncü aşama klinik denemeleri yapılırken, denemeye 30 bin gönüllü katılıyor.

Şirket, 16 Kasım'da bir açıklama yaptı ve devam eden çalışmadan elde etti. elde edilen ilk verilerin aşı adayının yüzde 95,4 etkili olduğunu ortaya çıkardığını bildirdi.

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsü ve Oxford Aşı Grubu ile işbirliği içinde geliştirilen aşı adayı "AZD1222" için üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alındı. Aşama 2 ve aşama 3 klinik araştırmalar İngiltere ve Hindistan'da, aşama 3 klinik denemeler ise Brezilya, Güney Afrika ve ABD'de yürütülmektedir.

Aşı adayı, insanlarda basit soğuk algınlığına neden olan bir adenovirüsün zayıflatılmış ve üremeyen bir versiyonudur. içerir. Aşı adayı, Kovid-19'un insan hücrelerine yapışmasını sağlayan tırnak proteinini yapay olarak ortaya çıkarmayı ve ona karşı koruyucu antikorlar üreterek vücudu gerçek virüse karşı bağışıklık kazandırmayı hedefliyor.

Oxford Üniversitesi, devam eden 3. faz klinik deneylerinde söyledi. Verilere göre aşı adayının tek doz durumunda yüzde 70 etkili, ilk yarı doz durumunda yüzde 90 etkili, ardından tam dozda etkili olduğu bildirildi.

Dünya çapında 30 bin sağlıklı gönüllü üzerinde yapılan testler başarılı olursa ABD aşıdan 300 milyon alacak ve AB ülkeleri 400 milyon doz almayı kabul etti.

Rusya, Kovid-19 aşısının geliştirildiği ülkelerden biriydi.

Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen "Sputnik V" adlı Covid-19 aşı adayı ilk oldu ve 2. aşama klinik denemelerden sonra 3. aşama insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

Aşı adayı, Oxford aşısı gibi soğuk algler Hastalığa neden olan bir adenovirüsten alınan, kendini çoğaltamayan ve ayrı dozlarda uygulanan iki virüs bileşeni (rAd26 ve rAd5) içerir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, aşı adayının erken dönem klinik denemelerde olumlu sonuçlarının ardından "aşı olarak tescil edildiğini ve yaygın olarak kullanılacağını duyurdu. DSÖ yetkilileri, Rusya'nın Rusya'ya karşı temkinli bir tutum sergilemesini tavsiye etti. Yetkililer, bir aşı adayının yaygın kullanım için kayıt altına alınması için klinik denemelerin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, işlemlerin aceleye getirilmesinin halk sağlığı açısından dezavantajları olacağına işaret etti.

Rusya'nın yanı sıra Belarus, Birleşik Çalışma Arap Emirlikleri (BAE), Venezuela ve Hindistan'da başlatıldı.Türkiye'deki klinik denemeler uygulama için başvuruda bulundu. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu tarafından destekleniyor

11 Kasım'da Sputnik V 3. aşama klinik denemelerin açıklaması İlk sonuçlardan, 20 gönüllü üzerinde yapılan ön incelemede aşı adaylarının dokunulmazlığı 92 kişi olduğunu açıkladı. cent, tepkilerini uyandırmada başarılı. Rusya, aşı temini için Arjantin, Brezilya, Meksika ve Hindistan ile anlaşmalar imzaladı.

Kovid-19'un ortaya çıktığı Çin'de 10 aşı adayının klinik denemeleri devam ediyor. Bunlardan 3'ü ilk aşamada, 3'ü ikinci aşamada ve 4'ü üçüncü aşamada insanlar üzerinde test edilmektedir.

Çin Askeri Tıp Akademisi, Wuhan Viroloji Enstitüsü, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü gibi kurumlara sahip Sinopharm, Sinovac ve CanSino gibi kamu ilaç şirketleri. SinoVac tarafından geliştirilen "CoronaVac", Sinopharm'ın Wuhan Viroloji Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ile geliştirdiği 2 aşı adayı ve CanSino tarafından Çin Askeri Tıp Akademisi ile işbirliği içinde geliştirilen "Ad5-NCov". Adı geçen aşı adayı, en umut verici çalışmalar arasında yer alıyor.

Sinopharm tarafından üretilen isimsiz iki aşı adayı, formüllerinde Kovid-19'un "etkisizleştirilmiş" bir versiyonu olan bir virüs bileşeni içermektedir.

Aşı adayları, zayıflamış virüse karşı vücudun doğal korumasını korur. Aşama 1 ve aşama 2 klinik denemeler Aşama adaylarının Aşama 3 klinik denemeleri 17 Temmuz'da BAE'nin başkentinde Çin'de gerçekleştirildi. Abu Dabi'de başladı.

45 bin sağlıklı gönüllünün katılması planlanan denemeler ayrıca Bahreyn ve Ürdün'de devam ediyor.

Çinli ilaç firması Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac, 3. aşama klinik denemelere başlayan aşı adayları arasında yer alıyor.

Çin hükümeti, 22 Temmuz'daki 1. ve 2. aşama denemelerinde etkinliği kanıtlanan ve herhangi bir ciddi yan etkisi olmayan aşı adayının acil kullanımına izin verdi.

Brezilya'da, formülünde virüsün etkisizleştirilmiş bir versiyonunu içeren aşı adayı için 21 Temmuz'da. Aşama 3 klinik araştırmalar 11 Ağustos'ta Endonezya'da başladı.

Brezilya'daki denemede 8.870 sağlıklı gönüllünün ve Endonezya'daki denemede 1.620 sağlıklı gönüllünün aşılanması planlanıyor.

Coronavac testlerinin başında "Türkiye'deki ilk Kovid-19 aşısı" oldu.

Cansino Çin Askeri Tıp Akademisi, "Ad5-NCover" işbirliğiyle geliştirilen aşı adayları arasında gerçekleşen 3. aşama denemelerine başladı.

Kovid-19'un genetik bileşenlerini soğuk algınlığına neden olan zararsız bir adenovirüs ile insan vücuduna aktararak bağışıklık tepkilerini uyandırmayı amaçlayan Ad5-nCOV'un güvenlik ve bağışıklık etkisinin olduğu S Evre 1 ve 2 klinik denemeleri, Çin. Aşı adayının 3. aşama denemeleri 9 Ağustos'ta Suudi Arabistan'da başladı. 19 Ağustos'ta Pakistan, 3 Eylül'de Rus aşı adayının klinik denemelerini onayladı.

Katılması planlanan toplam 40.000 kişinin katıldığı klinik denemelerin Brezilya ve Şili'de de yapılması planlanıyor.

Çin ordusu 25 Haziran'da aşı adayı oldu. Özel ihtiyaç sağlık malzemesi olarak kullanılmasını onayladı.

ABD ilaç firması Novavax'ın aşı adayı "NVX-CoV2373", 3. aşama denemelerini başlatan potansiyel Kovid-19 aşıları arasında yer aldı.

Üçüncü aşama klinik araştırmalara 24 Eylül'de İngiltere'de başladı. İngiliz hükümetinin Aşı Görev Gücü ile birlikte yürütülen araştırmaya 18-84 yaş arası 15 bin gönüllünün katılması hedefleniyor.

Aşı adayının 3. aşama klinik denemeler sonunda ABD'ye yayılması planlanırken, ilk sonuçların 2021 yılında alınması bekleniyor.

Genetik mühendisliği ile üretilen kovid 19 glikoprotein partikülü içeren aşı adayı, şirketin diğer aşılarda kullandığı güçlendirici katkı maddesi (adjuvan) ile daha fazla antikor üreterek ve daha uzun süreli bağışıklık sağlayarak bağışıklık tepkisini artırmayı hedefliyor.

ABD hükümeti, Maryland eyaletinde faaliyet gösteren şirkete önümüzdeki yılın başında 100 milyon doz sağladı. Kovid-19, aşı üretmesi halinde 1,6 milyar dolar ödemeyi taahhüt etti. Şirket ayrıca Avustralya hükümeti ile 30 milyon doz aşı sağlamak için bir anlaşmaya vardı.

Hindistan Serum Enstitüsü (SII) ile üretim anlaşması imzalayan şirket, yılda 2 milyar doz aşı üretmeyi hedefliyor.

Amerikan ilaç devi Johnson & Johnson'ın iştiraki Belçikalı ilaç firması Janssen Aşı adayı "Ad26COVS1", 15 Temmuz'da Belçika ve ABD'de başlayan klinik denemeleri 3. aşamaya taşıdı.

"Adenovirüs serotip 26" adı verilen tek bir virüs bileşeni içeren aşı adayı, Kovid-19'un insan hücrelerine yapışmasına izin veriyor. Şirket, "tırnak proteinine" stabil bir yapay ifade vererek vücutta virüsü körleştiren ve inaktive eden antikorları uyarmayı amaçlamaktadır.

Şirket, aşı adayının tek doz olarak uygulanan 3. aşama denemelerine 23 Eylül'de başladı.

ABD, Güney Afrika, Arjantin, Brezilya Şili, Kolombiya, Meksika, Peru, Filipinler ve Ukrayna'da yapılması planlanan denemelere 60 bin gönüllünün katılması hedefleniyor. Öte yandan şirket, aşı formülünü iki doz halinde uyguladı. Göz ayrıca 16 Kasım'da İngiltere'de başladı.

ABD hükümeti, şirket ile ilk etapta 100 milyon doz, ardından aşı adayı başarılı olursa Birleşik Krallık'ta 200 milyon doz ve 30 milyon doz satın almak için anlaşmaya vardı.

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi ve Ulusal Viroloji Enstitüsü işbirliğiyle geliştirilen Hint ilaç şirketi Bharat Biotech, 3. aşama klinik denemeleri başlatan potansiyel aşılar arasında "Covaxin" adlı Kovid-19 aşısı adayı oldu.

Formülünde Kovid-19'un indirgenmiş bir versiyonunu içeren potansiyel. Aşı, Hindistan'ın ilk yerli üretim aşı adayıydı.

Hindistan Genel İlaç Müfettişliği (DCGI), 3 Temmuz'da insanlar üzerinde test edilecek aşı adayını onayladı.

1. ve 2. aşama denemelerinin ardından, şirket 23 Ekim Hindistan'daki Bharat Biotech'e ek olarak, Zydus Cadila, Indian Serum Institute (SII) ve Panacea Biotec şirketleri de yerli aşılar geliştirmek için çalışıyor. Zydus Cadila, klinik çalışmalarda insanlar üzerinde "ZyCoV-D" adlı Kovid-19 aşı adayını test ediyor. Anılan ülkeler dışında Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur, Kanada, Avustralya, Fransa, İtalya, Kazakistan ve Küba Kovid-19 aşısı adayın klinik denemeleri yapılıyor.

Türkiye'de Kovid-19'a karşı ilk yerli aşı adaylarından 1'i klinik denemelere başladı.

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAG I), yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen, Koçak Farma tarafından şirket tarafından üretim yapılan ve Sağlık Bakanlığı destekli "ERUCOV-VAC" adıyla aşı adayı verilmeye başlandı. 5 Kasım'da gönüllüler üzerinde test edildi, devre dışı bırakılmış

virüs (inaktive) aşısı, Türkiye'de insanlar üzerinde test edilen, yerli olmayan ilk Kovid-19 aşı adayları oldu.

wHO verilerine göre Türkiye'den klinik öncesi geliştirme aşamasında olan 12 Kovid-19 aşı adayları. Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Acıbadem Labmed Sağlık Hizmetleri AŞ, Ankara Üniversitesi, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Koçak Farma Kovid- 19 aşı. .

Öte yandan dünyada yapılan 3. aşama denemelerinde aşı potansiyeli olan bazı yapılar Türkiye'de insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin eşi, 17 Eylül'de yaptığı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi'nde Sinovac firması "Coronavac" tarafından geliştirilen Çinli aşı adayı, 3 gönüllü sağlık çalışanı üzerinde test edildiğini açıkladı. Coronavac, "Türkiye'de insanlar üzerinde test edilen ilk potansiyel Kovid-19 aşısı" oldu.

Bir Amerikan ilaç firması olan Pfizer'in kocası, biontech'in geliştirdiği aşı adayı için 3. aşama denemesine izin verildiğini, Rusya'nın aşı adayı için yaptığı uygulamanın da değerlendirildiğini söyledi.

Çin menşeli aşının ilk başta 1200 sağlık çalışanında deneneceğini vurgulayan Koca, denek sayısının 12-13 bine çıkarılmasının planlandığı bilgisini paylaştı.

Aşı adayı, sağlık mesleği mensuplarının ardından gönüllü vatandaşlar üzerinde de test edilmeye başlandı. Aşının yaygın olarak kullanılabilmesi için insanlar üzerinde 3 aşamada test edilmesi gerekir. Klinik denemelerin ilk aşamasında, aşının güvenliği ve insanlar üzerindeki olası yan etkileri az sayıda sağlıklı gönüllüde araştırılmaktadır. İkinci aşamada, aşının bağışıklık tepkilerini indüklemedeki etkinliği 100 den fazla denek üzerinde test edilir.

Üçüncü ve son aşamada ise aynı süreç binlerce konu ile tekrarlanır. Tüm bu süreç aylar hatta yıllar alabilir.

Bunlara da Göz Atın

Kalp Krizi Geçiren Usta Tiyatrocu Rasim Öztekin İçin Acil Kan Aranıyor!

62 yaşındaki usta oyuncu Rasim Öztekin, bugün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra hastalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

porno izle avrupa yakası escort çapa escort halkalı escort şirinevler escort beylikdüzü escort mecidiyeköy escort izmit eskort şişli escort bursa escort betturkey beşiktaş escort escort romabet güvenilir mi bursa escort escort istanbul betvino şikayet beylikdüzü escort mecidiyeköy escort sex hikaye milanobet yeni adresi ataköy escort istanbul escort roketbet roketbet güncel giris roketbet giris yap roketbet bahis